Poslanstvo in vizija

 

Klasje je glasilo občine Ivančna Gorica, imenovano tudi Klasje, časopis prebivalcev občine Ivančna Gorica. To pomeni, da časopis poroča o življenju in dogajanju v občini Ivančna Gorica, njeni občani in občanke, pa imajo možnost svoj časopis tudi soustvarjati.

Klasje se od klasičnih občinskih glasil želi razlikovati predvsem po tem, da ga v veliki meri ustvarjajo ljudje, ki prebivajo v občini. Zaradi tega je tudi vsebinska zasnova takšna, da pritegne k branju in pisanju prispevkov kar se da široko množico občanov in občank, oz. vse starostne in družbene strukture.

Da Klasje redno izide in prispe na gospodinjstva v občini brezplačno, skrbi ustanoviteljica časopisa, Občina Ivančna Gorica, ki financira izhajanje časopisa, predvidoma 10 krat letno.

Osnovni namen časopisa je obveščati občane o aktivnostih Občine, torej občinske uprave in občinskega sveta. Večina strani zapolnjujejo prispevki ki so informativne narave, bralce pa seznanjajo z dogajanjem iz različnih področij življenja v občini in iz različnih krajev občine. Osnovno načelo je, da se zabeleži še tako majhen dogodek, pa četudi se zgodi v odročni vasi, saj je to lahko za tamkajšnje prebivalce velik dogodek.
 

Časopis skuša z strokovnimi vsebinami tudi izobraževati, neizmerna pa je njegova dokumentarna vrednost, saj s prispevki iz domoznanstva, krajevne zgodovine in drugih področij skrbi za ohranjanje in dokumentiranje mnogih že skoraj pozabljenih stvari.

Obvestila uredništva

Vsi tisti, ki želite oddati prispevke za naslednjo številko, prosimo, da to storite do 15. julija 2018.

Oglaševanje v časopisu

V časopisu Klasje je na voljo več dimenzij oglasnih prostorov.

Rok za oddajo oglasnega prostora za aktualno številko je 4. junija 2018.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki