Poslanstvo in vizija

 

Klasje je glasilo občine Ivančna Gorica, imenovano tudi Klasje, časopis prebivalcev občine Ivančna Gorica. To pomeni, da časopis poroča o življenju in dogajanju v občini Ivančna Gorica, njeni občani in občanke, pa imajo možnost svoj časopis tudi soustvarjati.

Klasje se od klasičnih občinskih glasil želi razlikovati predvsem po tem, da ga v veliki meri ustvarjajo ljudje, ki prebivajo v občini. Zaradi tega je tudi vsebinska zasnova takšna, da pritegne k branju in pisanju prispevkov kar se da široko množico občanov in občank, oz. vse starostne in družbene strukture.

Da Klasje redno izide in prispe na gospodinjstva v občini brezplačno, skrbi ustanoviteljica časopisa, Občina Ivančna Gorica, ki financira izhajanje časopisa, predvidoma 10 krat letno.

Osnovni namen časopisa je obveščati občane o aktivnostih Občine, torej občinske uprave in občinskega sveta. Večina strani zapolnjujejo prispevki ki so informativne narave, bralce pa seznanjajo z dogajanjem iz različnih področij življenja v občini in iz različnih krajev občine. Osnovno načelo je, da se zabeleži še tako majhen dogodek, pa četudi se zgodi v odročni vasi, saj je to lahko za tamkajšnje prebivalce velik dogodek.
 

Časopis skuša z strokovnimi vsebinami tudi izobraževati, neizmerna pa je njegova dokumentarna vrednost, saj s prispevki iz domoznanstva, krajevne zgodovine in drugih področij skrbi za ohranjanje in dokumentiranje mnogih že skoraj pozabljenih stvari.

Obvestila uredništva

Rok za oddajo:
17. maj 2021


Oglaševanje v časopisu

V časopisu Klasje je na voljo več dimenzij oglasnih prostorov.

Rok za oddajo oglasnega prostora za aktualno številko je 17. maj 2021

 

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki